Здравейте, приятели,
    През 2009 свихме гнездо в прекрасната ни стогодишна къща и това даде началото на смелото начинание „Хостел Лавеле”...Всъщност, като се замисля, всичко започна доста преди това. Идеята за създаване на хостел ми се въртеше в главата години преди да стигна до реализирането й. По онова време бях във водовъртежа на бизнеса с интернет и няколко години се изявявах на това поприще. Докато в един момент, старата мечта изплува отново и така малко след като открих тази прекрасна стара къща, в която буквално се влюбих от пръв поглед, продадох интернет бизнеса си, за да съм тук с вас сега! 
    Къщата е построена през 1915г. от заможен еврейски търговец от Видин. За да подслони голямато си семейство направил четириетажна постройка. По времето, когато е завършена, къщата е гледала директно към църквата СвMario at Hostel Laveleета Неделя през широк площад. Истинско бижу за времето си! Обновихме изцяло вътрешния й облик за да придадем модерен вид на сградата. Отнесохме се с изключително внимание към детайлите, които придават чар и автентичност на една отминала епоха. Възстановихме оригиналните дървени врати и подове. Сега това дава усещането, че стъпваме върху живата й история...
Приятно ми е, аз съм Марио!

                  Привет, аз съм Невяна!nevyana at Hostel Lavele
Аз съм първият човек, когото срещате, веднага щом прекрачите прага на хостела. Включих се в приключението на Марио още от самото начало през август 2009г. От години работех в сферата на туризма, но създаването на хостел ми се стори голямо предизвикателство. Сега съм доволна, че го приех! Всеки ден срещам хора от четирите краища на света и техните лични истории подхранват въображението и любопитството ми за света. Това общуване ми дава усещането, че самата аз пътешествам. Можете да си бъбрите с мен на български, английски, френски и испански.

veska at Hostel LaveleВеска е нашето гуру на чистотата! Не само може да накара хостела да заблести, но го прави с широка усмивка на лицето. Тя не говори никакви чужди езици, но винаги ще съумее да ви обясни, каквото ви трябва да знаете. Само я заговорете!